Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Български традиционни картофени кюфтетаБългарски традиционни картофени кюфтета
29 Март
Традиционните картофени кюфтета се пържат на не много силен огън....
Традиционни български яхнииТрадиционни български яхнии
07 Дек.
Едно от традиционните български ястия е яхнията. Тя е вкусна и хранителна и се приготвя лесно. За яхниите е характерна запръжката с червен пипер. Тя се прави в случаите, когато не се слага ориз в ястието....
Традиционни български закускиТрадиционни български закуски
18 Окт.
От този вид закуски, както всички знаем, е любимата на много българи традиционна българска баница, а освен голяма баница, можем да си приготвим и малки банички....
Традиционни български подправкиТрадиционни български подправки
19 Април
Той се дължи до голяма степен на употребяваните в изобилие лук, чесън и традиционни български подправки....
Традиционни български сиренаТрадиционни български сирена
22 Февр.
Особено подходящи за десерт са пресните и меките сирена....
Традиционни български ястияТрадиционни български ястия
07 Септ.
1
Традиционно българско ястие е друсаният кебап....
Традиционни български супиТрадиционни български супи
22 Май
2
Традиционните български рецепти са се формирали векове наред и всекидневно присъстват в бита ни....
Традиционни домашни български ястияТрадиционни домашни български ястия
21 Март
1
Кюфтетата със сос са вкусно традиционно българско ястие....
Традиционни български ястия на котлонТрадиционни български ястия на котлон
07 Ноем.
Традиционните български ястия радват със своето многообразие и невъобразим вкус. Хубавото е, че много от тях могат да се приготвят по различни начини, в това число и на котлон....
Традиционни български ястия на фурнаТрадиционни български ястия на фурна
29 Септ.
Друго традиционно българско ястие на фурна са пилешките бутчета или гърди с ориз....
Традиционни български ястия в гювечетаТрадиционни български ястия в гювечета
24 Септ.
Едно от класическите български ястия в гювече е сирене по шопски....
Традиционни български ястия със заешкоТрадиционни български ястия със заешко
17 Септ.
1
Поради това в родната ни кулинарна традиция съществуват редица традиционни рецепти със заешко....
Суперхраните сред традиционните български продуктиСуперхраните сред традиционните български продукти
05 Януари
Модерните суперхрани винаги са с по-високи цени и общо взето повечето хора не могат да си ги позволят. Затова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем...
Десерт с грисДесерт с грис
20 Януари
1
Десертът с грис е готов....
Десерт с булгурДесерт с булгур
15 Февр.
Разсипете десерта в купички и оставете да се охлади....
Десерт с дюляДесерт с дюля
15 Февр.
Сервирайте охладен десерта с дюля....
Десерт с плодовеДесерт с плодове
31 Март
Ядките може предварително да се накиснат за няколко часа във вода. След това всичко се блендира и овкусява с канела. Оставя се да стегне в хладилник. Ако добавите 1-2 яйца, може и да се изпече като сладкиш....
Десерт с диняДесерт с диня
20 Юли
Сервирайте в десертна чиния....
Десерт с козунакДесерт с козунак
03 Февр.
Козунакът се нарязва на тънки филийки. Нареждат се в тава и се препичат в умерена фурна. През време това се разбиват яйцата в прясното мляко, добавя се захарта и брашното. Разбъркват се добре. Кремът е готов. Нареденият...
Десерт с тикваДесерт с тиква
21 Окт.
2
Печете 30 минути в умерена фурна и поднесете десерта топъл....
Десерт с маскарпонеДесерт с маскарпоне
16 Ноем.
3
Сложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини....
Десерт с боровинкиДесерт с боровинки
01 Март
Десертът се пече при 220 градуса. Охлажда се и се поръсва с ванилена захар. Приготвяне на плънката: Боровинките се размразяват и отцеждат. Прибавя се захарта и се загряват до сгъстяване. Охлажда се....
Десерт с кроасаниДесерт с кроасани
19 Май
Десертът се сервира охладен....
Десерт с диняДесерт с диня
20 Юли
Сервирайте в десертна чиния....
Десерт с ревенДесерт с ревен
03 Септ.
Почистете ревена и го нарежете на кубчета. Смесете виното с водата, лимоновия сок и захарта. Разбъркайте, добавете нарязания ревен и задушавайте на тих огън за около 5-6 минути. Добавете брашното и ваниловата захар...