Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата Хармония на вкусаСалата Хармония на вкуса
26 Януари
Зеленчуците се измиват и нарязват на филийки. Овкусяват се по същия ред, както са изброени подправките....
Аюрведа ориз басматиАюрведа ориз басмати
06 Март
Преди поднасяне добавяме пържените чушки и разбъркваме Аюрведа ориз басмати....
Закуска четири вкусаЗакуска четири вкуса
09 Дек.
От втасалото тесто разточвам тънка кора във формата на квадрат. В средата на квадрата поставям кръст, за да разделя блата на 4 части. Във всяка част слагам различни продукти....
Торта Трите вкусаТорта Трите вкуса
23 Ноем.
След това слагаме една супена лъжица течен шоколад и го разнасяме на всякъде. Продължаваме в същия дух - бисквитки, крем, шоколад, докато завършим. Получава се една много красива, шарена и вкусна торта....
Крем Три вкусаКрем Три вкуса
11 Април
Разбивам белтъците с 1 ч.ч. захар на сняг и добавям към крема. Разбърквам много добре. Получената смес разделям на три части. Към първата добавям есенция по избор - ванилия или лимонова /може и портокалова/....
Желиран крем 3 вкусаЖелиран крем 3 вкуса
27 Август
Желираният крем 3 вкуса е готов....
Имаме шесто чувство на вкусаИмаме шесто чувство на вкуса
23 Август
1
Американски учени установиха: човек има шесто чувство на вкуса – езикът ни може да усеща мазнината. Това чувство до неотдавна беше напълно неидентифицирано....
Вкусни пирожки с три вкусаВкусни пирожки с три вкуса
03 Април
Всяка разточваме на правоъгълен лист и нарязваме на квадратчета или правоъгълници, като на всеки слагаме различен пълнеж, за да получим пирожки с три вкуса - с мармалад, кашкавал и луканка и със сирене....
Пилешки крилца с три вкусаПилешки крилца с три вкуса
30 Окт.
Извадете от хладилника и оставете за няколко минути на стайна температура. Загрейте фурната, прехвърлете крилцата в тавичка, сипете виното и сложете да се изпекат на 180 градуса за 40 мин до готовност....
Аюрведа: Характеристика на Питта дошатаАюрведа: Характеристика на Питта дошата
02 Януари
Соленият вкус характеризира водата и огъня - знаците на пита дошата....
Аюрведа: Характеристика на Вата дошатаАюрведа: Характеристика на Вата дошата
29 Дек.
Хората с вата доша трябва да избягват храни с горчив, лютив и стипчив вкус. За тях са подходящи сладкото, киселото и соленото....
Аюрведа: Характеристика на Кафа дошатаАюрведа: Характеристика на Кафа дошата
28 Дек.
Самото значение на аюрведа е наука не просто за здравето, а наука за самия живот....
Билката Нийм - чудото на АюрведаБилката Нийм - чудото на Аюрведа
08 Юни
Листата имат много горчив вкус. Билката Нийм има антисептично, антибактериално и антивирусни действие....
Лечение чрез аюрведаЛечение чрез аюрведа
16 Септ.
При проблеми с тази енергия се наблюдава мигрена, високо кръвно, проблеми с черния дроб, раздразнителност, променливо настроение, изблици на гняв и горчив вкус в устата....
Трицветен кекс с три вкуса и шоколадови ягодиТрицветен кекс с три вкуса и шоколадови ягоди
19 Август
Трицветният кекс с три вкуса и шоколадови ягоди е готов....
Как да подобря вкуса на кафето?Как да подобря вкуса на кафето?
30 Април
Млечните добавки са подходящи за тези, които искат да усетят по-мекия и нежен вкус на кафето. Просто не забърквайте любимата си напитка със сухо мляко....
Как да разнообразя вкуса на кафето?Как да разнообразя вкуса на кафето?
23 Март
Не осъзнават, че съществуват различни съставки, които могат не само да подобрят вкуса на напитката, но и да изпитат напълно различни удоволствия....
Как да оправим вкуса на кафето?Как да оправим вкуса на кафето?
03 Май
На всеки се случва да попадне на кафе, чийто вкус може да се окаже изключително неприятен и определено не вдъхновяващ за началото на деня или моментите на почивка....
Червена леща в АюрведаЧервена леща в Аюрведа
07 Август
И от 5000 години Аюрведа практикува вегетарианска диета. Червената леща се счита за една от най-полезните земеделски култури....
Аюрведа правила за любителите на кафеАюрведа правила за любителите на кафе
17 Февр.
А според Аюрведа ама е благодатната среда за болести....
Съвети на Аюрведа за лесно събужданеСъвети на Аюрведа за лесно събуждане
07 Януари
3
Това не само ще освободи езика ви от токсините, но ще ви накара по различен начин да усещате вкуса на храната. Закусете здравословно, но не и обилно....
Охлаждащи храни според АюрведаОхлаждащи храни според Аюрведа
12 Февр.
По-добре е да избягвате червени меса, колбаси, зрели сирена, шоколад, мед, сложни ястия, богати на подправки, много люти подправки или прекалено солен или кисел вкус....
Как Аюрведа разделя хранитеКак Аюрведа разделя храните
07 Февр.
Здравословно хранене според Аюрведа означава вслушване в нуждите и сигналите на тялото. Вижте още: - Аюрведа билки за борба с артрита; - Защо билката Нийм е чудото на Аюрведа....
Несъвместими храни според АюрведаНесъвместими храни според Аюрведа
28 Септ.
Вижте още: Пиене на кафе и чай според Аюрведа....
Черната сол в АюрведаЧерната сол в Аюрведа
19 Юни
Наричана още кала намак, черната сол има отличаващ се вкус – в нея се съдържат желязо и минерали. Лечителите в Аюрведа смятат, че това е най-ценната от всички видове сол....