Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата Хармония на вкусаЗеленчуците се измиват и нарязват на филийки.
Овкусяват се по същия ред, както са изброени подправките....
26 Януари
Аюрведа ориз басматиПреди поднасяне добавяме пържените чушки и разбъркваме Аюрведа ориз басмати....
06 Март
Закуска четири вкусаОт втасалото тесто разточвам тънка кора във формата на квадрат. В средата на квадрата поставям кръст, за да разделя блата на 4 части.
Във всяка част слагам различни продукти....
09 Дек.
Торта Трите вкусаСлед това слагаме една супена лъжица течен шоколад и го разнасяме на всякъде.
Продължаваме в същия дух - бисквитки, крем, шоколад, докато завършим. Получава се една много красива, шарена и вкусна торта....
23 Ноем.
Крем Три вкусаРазбивам белтъците с 1 ч.ч. захар на сняг и добавям към крема. Разбърквам много добре.
Получената смес разделям на три части. Към първата добавям есенция по избор - ванилия или лимонова /може и портокалова/....
11 Април
Имаме шесто чувство на вкусаАмерикански учени установиха: човек има шесто чувство на вкуса – езикът ни може да усеща мазнината. Това чувство до неотдавна беше напълно неидентифицирано....
23 Август
1
Вкусни пирожки с три вкусаВсяка разточваме на правоъгълен лист и нарязваме на квадратчета или правоъгълници, като на всеки слагаме различен пълнеж, за да получим пирожки с три вкуса - с мармалад, кашкавал и луканка и със сирене....
03 Април
Пилешки крилца с три вкусаИзвадете от хладилника и оставете за няколко минути на стайна температура.
Загрейте фурната, прехвърлете крилцата в тавичка, сипете виното и сложете да се изпекат на 180 градуса за 40 мин до готовност....
30 Окт.
Аюрведа: Характеристика на Питта дошатаСоленият вкус характеризира водата и огъня - знаците на пита дошата....
02 Януари
Аюрведа: Характеристика на Вата дошатаХората с вата доша трябва да избягват храни с горчив, лютив и стипчив вкус. За тях са подходящи сладкото, киселото и соленото....
29 Дек.
Аюрведа: Характеристика на Кафа дошатаСамото значение на аюрведа е наука не просто за здравето, а наука за самия живот....
28 Дек.
Билката Нийм - чудото на АюрведаЛистата имат много горчив вкус.
Билката Нийм има антисептично, антибактериално и антивирусни действие....
08 Юни
Лечение чрез аюрведаПри проблеми с тази енергия се наблюдава мигрена, високо кръвно, проблеми с черния дроб, раздразнителност, променливо настроение, изблици на гняв и горчив вкус в устата....
16 Септ.
Трицветен кекс с три вкуса и шоколадови ягодиТрицветният кекс с три вкуса и шоколадови ягоди е готов....
19 Август
Как да подобря вкуса на кафето?Млечните добавки са подходящи за тези, които искат да усетят по-мекия и нежен вкус на кафето. Просто не забърквайте любимата си напитка със сухо мляко....
30 Април
Как да разнообразя вкуса на кафето?Не осъзнават, че съществуват различни съставки, които могат не само да подобрят вкуса на напитката, но и да изпитат напълно различни удоволствия....
23 Март
Как да оправим вкуса на кафето?На всеки се случва да попадне на кафе, чийто вкус може да се окаже изключително неприятен и определено не вдъхновяващ за началото на деня или моментите на почивка....
03 Май
Червена леща в АюрведаИ от 5000 години Аюрведа практикува вегетарианска диета.
Червената леща се счита за една от най-полезните земеделски култури....
07 Август
Аюрведа правила за любителите на кафеА според Аюрведа ама е благодатната среда за болести....
17 Февр.
Съвети на Аюрведа за лесно събужданеТова не само ще освободи езика ви от токсините, но ще ви накара по различен начин да усещате вкуса на храната.
Закусете здравословно, но не и обилно....
07 Януари
3
Охлаждащи храни според АюрведаПо-добре е да избягвате червени меса, колбаси, зрели сирена, шоколад, мед, сложни ястия, богати на подправки, много люти подправки или прекалено солен или кисел вкус....
12 Февр.
Как Аюрведа разделя хранитеЗдравословно хранене според Аюрведа означава вслушване в нуждите и сигналите на тялото.
Вижте още:
- Аюрведа билки за борба с артрита;
- Защо билката Нийм е чудото на Аюрведа....
07 Февр.
Черната сол в АюрведаНаричана още кала намак, черната сол има отличаващ се вкус – в нея се съдържат желязо и минерали.
Лечителите в Аюрведа смятат, че това е най-ценната от всички видове сол....
19 Юни