Adriyana - Adi
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20160229_054306_50366.webp)
Чирак
Моята стенаРецепти105СтатииСъветиКоментари113Форумни теми29Постове във форума234За менИзпрати съобщениеточки1776
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Сварих миналогодишен боб с цел да не престоява прекалено много. Стерилизирах го 3 часа. Запечатан, поел въздух и пак вкиснал... беше като газиран. Вие колко време стерилизирате?
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Много лесно - с изваряване на бавен огън. Стара и вечна рецепта! - Чисто новите съдове ги накисвате с вода и ги слагате на слаб огън да заврат и да се доварят още поне 40-тина минути. След това може спокойно да ги тествате по мъжа си ![](/files/icons/smilies/5.png)
![](/files/icons/smilies/5.png)
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Имам усещането, че етеричните масла от чесъна се загубват по стените на съдовете. Имате ли предложения как да съхраним свойствата му максимално и въпреки това да е перфектно обработен?
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Отговора е твърде лесен! - Със Сол! Да, загрявате тенджерата на слаб котлон и посипвате обилно със сериозен слой сол. Хубаво го разхождате по дъното и стените и готово!
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Нещо толкова просто, което спестява много нерви и време в дебнене на марулята да се отцеди, магданоза да изсъхне още малко за фризера и спанака да се отърси от цялата вода. Струва по-малко от 10лв., а се изплаща бързо особено за зеленоядците
Който не се е снабдил с това е време да го направи
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Незаменим помощник за любителите сладкари! Аз ползвам такъв, който може да се откачи от стойката, 450 вата и съм супер доволна от времето, което ми спестява. А вие?
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Давам пример: в рецептата пише "сметана", никъде в начина на приготвяне не е подсказано какъв тип е тя, но при въпроса "течна" или заквасена, се отхвърля с обяснение "НЕ Е ПО ТЕМАТА". Кое тогава би било по темата?
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Може би ще намерим предложения за морковени специалитети? Очаквам с нетърпение
Дайте традиционни рецепти за Тодоровден
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
За всеки празник има по някой характерен десерт, а за най-важният в историята ни- нашето Освобождение не намерих нищо характерно. Имате ли предложения?
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Амарант, както и редица други зърнени култури се вари в съотношение с вода 1:2.5, а времето, необходимо за пълното му сваряване, е приблизително 25 минути.
Споделете хубава рецепта с амарант, ако сте приготвяли.
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Освен за поръска на печива и сладкиши маковите семена са и лечебни.
Смесете стрити макови семена с вода. Получава се бяла течност, която се нарича маково мляко. Пие се в големи дози и е ефикасно лечебно средство при хемороиди и здравословни проблеми на храносмилателната система.
Стрийте маковите семена и ги смесете с мед – помага при проблеми с черния и белия дроб, глисти, облекчава стомашно-чревните болки.
Вие за какво точно ги изпилзвате?
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Имате ли горелка, с която да приготвяте крем брюле например? Откъде мога да си купя. Някакви съвети за марка, цена?
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Освен на Нова година за наздравицата, купувате ли шампанско за някой ястия и какви са те, ако е така?
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Подправката нигела, позната още като черен кимион или полска челебитка, са семената на едногодишно тревисто растение, което произхожда от южна Азия. Заради красивите си сини цветове нигелата се отглежда и като декоративно цвете.
Семената имат пикантен аромат, който напомня лук и леко гочив вкус на ядки с пиперлив оттенък. Използват се като подправка за всякакъв вид яхнии, за поръсване на хлябове и солени бисквити, за салати, а също и за сладкиши и ликьори.
Някой ползвал ли я е ?
![Adriyana - Adi](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160229_054306_50366.webp)
Виждала съм я в магазин, но не знам за какво се ползва - споделете вашия опит