Gotvach.bg»Съвети»Как се прави веган сирене от конопено семе

Как се прави веган сирене от конопено семе

Как се прави веган сирене от конопено семе

Конопеното сирене е също толкова полезно, колкото конопеното мляко. В следващите редове, ще ви разкажем как да си направите сирене от конопено семе, колкото и странно да ви звучи това. Семето на конопа трябва да се смеси с дрожди, за да може да се получи то. Ето и пълната рецепта за сирене от конопено семе:

Необходими продукти:

- 1/2 ч.ч. кашу; 1/2 ч.ч. конопено семе; 2 ч.ч. вода, 2 с.л. хранителна мая, сокът от 2 лайма, 1 ч.л. сух лук, 1 ч.л. чесън на прах, 4 с.л. арарут на прах, 4 ч.л. капа-карагенан / това е втвърдяващо вещество/, 12 с.л. рафинирано кокосово масло / разтопено/, 2 ч.л. сол;

Приготвяне:

1. Първо трябва да накиснете кашуто в студена вода за 2-3 часа или в топла вода за 30 минути;

2. След това кокосовото масло се разтопява на много слаб огън;

3. В блендера се слага кашуто, конопеното семе, водата, сокът от 2-та лайма, маята, лукът, чесънът и 1 ч.л. сол;

4. Блендирайте до еднородна смес;

5. Ако сместа за веган сирене се нагрее в блендера, е добре да изчакате, докато изстине, за да може да продължите нататък;

6. След това се добавя арарута на прах и капа-карагена и се смила на по-ниски обороти за няколко секунди;

7. След което се добавя кокосовото масло и отново се блендира за 20 секунди;

8. Сместа за веган сирене се слага в подходяща тенджера на средна степен на котлона. Когато започне да се затопля, ще почне да се сгъстява;

9. Когато температурата достигне 77 градуса, означава, че е готова и може да се сложи във форма за сирене;

10. Сместа се оставя да се охлади, а след това се слага в някакъв съд с капак и се оставя в хладилника. Може да се поръси с червен пипер или други подправки.

Вижте още веган рецепти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати