Gotvach.bg»Съвети»Как се правят трайни коледни сладки?

Как се правят трайни коледни сладки?

Как се правят трайни коледни сладки?

Когато зимата дойде, вече се предусеща във въздуха аромата на джинджифил, канела, индийско орехче и други коледни подправки. А какво е Коледа, ако няма коледни сладки, сладкиши и други вкусни изкушения!

Коледните сладки могат да бъдат най-различни видове - меденки, ореховки, напукани сладки, масленки, джинджифилови сладки, могат да бъдат с глазура, а тя може да бъде шоколадова или айсинг. Разнообразието и избора са големи. Всичко е въпрос на вкус и лични предпочитания.

За да бъдат вашите коледни сладки трайни, трябва да използвате продукти, които имат дълъг срок на годност. Трябва да са много добре изстинали, след като са изпечени, за да може, когато се затворят в кутии, да няма влага. Но за съхранението на сладките ще разберете след малко....

Когато правите коледни сладки, използвайте винаги пресни съставки. Подправките са по избор, но все пак тяхната миризма не трябва да е много силна, както и количеството им трябва да е ограничено, за да не се "бият" с вкуса на сладките.

Важно е да си омесите хубаво тесто, което не е нито много твърдо, нито много меко. Трябва да може да се разточва добре и след това от него да се режат лесно желаните от вас формички. За повече вкус, към някои сладки може да добавите и парченца шоколад, но ако ще го слагате, те трябва да са първата партида от сладките, които ще бъдат изядени. Истината е, че няма точен метод за правене на трайни коледни сладки, рецепти има много. Най-важно е тяхното съхранение.

Ако се съхраняват правилно, могат да издържат дълго време. Ето и няколко съвета за това как може да съхранявате различните видове сладки:

- Сладките, които са твърди като ореховките или овесените сладки, е добре хубаво да се охладят, след като бъдат изпечени, а след това да бъдат съхранявани на сухо място. Ако сладките не са добре изстинали, се получава конденз в съда, в който се съхраняват. Той трябва да е достатъчно голям, за да събере всички сладки, или казано по друг начин, съда трябва да е плътно запълнен със сладки, така че да няма много кислород вътре. Ако има пространство - има и кислород;

- Сладки с декорация- За да запазите красивите декорации на вашите сладки, трябва да ги подреждате в отделни съдове и съхранявани на правилното място. За да не се развали декорацията е хубаво между всеки слой да слагате хартия за печене между отделните сладки. Трябва да знаете, че ако правите сладки със захарна или шоколадова глазура, те трябва да са напълно сухи, преди да бъдат прибрани;

- Меки сладки - Маслените сладки и други меки сладки изискват повече внимание при начина на съхранение. Не трябва да позволите да изсъхнат, преди да ги сложите за съхранение. Ако искате сладките да останат трайни, в съда в който ги съхранявате, сложете 1 ябълка, която е естествен овлажнител. Може да бъдат завити във фолио и ги поставете в хладилника;

- Бисквити с пълнеж - Това са също вид меки сладки. Трябва да ги съхранявате така, че да предотвратите загубата на вкус, поради развалянето на някои от съставките. Това може да стане като се ограничи достъпа до кислород и съхранявайте сладките в хладилника. Когато ще бъдат консумирани, трябва да се оставят да достигнат до стайна температура, за да може да си върнат първоначалните характеристики;

- Замразяване и размразяване - Всеки един вид сладки могат да бъдат замразени без това да им се отрази. Дори е един от подходящите начини за съхранение. Размразяването става много бързо и е идеално да се радваме на домашно приготвени коледни сладки, месеци след тяхното печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати