Gotvach.bg»Съвети»Кога се използва вентилаторът на фурната?

Кога се използва вентилаторът на фурната?

Кога се използва вентилаторът на фурната?

Вентилаторът на фурната е една допълнителна функция, за която днес ще споделим с вас кога и как се използва.

- Вентилаторът във вашата фурна отговаря за правилното разпределяне на циркулацията на горещ въздух при печене на ястията. Нагревателят на фурната, нагрява въздуха, докато достигне до желаната температура. Тази температура в много случаи не може да се разпредели равномерно. Топлината се натрупва най-често върху храната и това отнема много време, за да може да се сготви равномерно. Вентилаторът на фурната се ползва именно да се разпредели равномерно навсякъде във фурната. Също така позволява по-лесното навлизане на топлината във вътрешността на храната и по-доброто готвене от всяка една страна;

- Ако имате фурна, която е мултифункционална, тя нагрява по еднакъв начин, както и обикновената, но притежава допълнителни екстри като грил и вентилатор. В този тип фурни, вентилаторът се използва, когато се готви голямо количество храна или за готвене на няколко ястия едновременно, защото вентилаторът позволява топлината да достигне на всякъде;

- Когато готвите на пара, също можете да използвате вентилатора, за да не изсъхва храната по време на готвене, защото той позволява на парата да достигне навсякъде;

Използване на вентилатор на фурната:

- Когато ви е необходима повече топлина или искате вашата храна да се нагрее по-бързо, можете да използвате вентилатора, за да печете всеки тип месо. Така намалявате времето за готвене и така месото се пече равномерно;

- Използвайте вентилатора, когато печете нещо тестено - така тестото ще се надигне, дори да няма мая в него. Идеален е вентилатора при печене на пухкави кексове, всякакви мъфини, домашни сладкиши, домашен хляб. Не трябва обаче да го ползвате повече от 10 минути, защото печивото ви може да стане сухо;

- При приготвянето на риба на фурна също е полезен. При печенето на риба се отделят водни пари, които вентилаторът завърта обратно. Така рибата остава сочна и вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати