Цялото печено пиле е лесно за приготвяне, стига да знаем как. Ще ви разкрием няколко тайни за това как се приготвя цяло пиле и как да остане сочно. Има рецепти, при които не са описани точното време и начин на приготвяне на пилето, и то много често остава жилаво и недобре изпечено. Но, спокойно. В този съвет ще разберете тайните за винаги перфектно пиле.
Как се готви перфектното цяло пиле?
1. Използвайте много и винаги пресни зеленчуци. Когато пилето е сложено върху зеленчуци, няма опасност то да изгори от долу, но също така ще поемат сосовете, които пилето пуска, докато се пече и така ще станат още по-вкусни. А пък и пиле със зеленчуци си е класика;
2. Овкусявайте пилето добре. Използвайте подходящи подправки за пиле, а ако са пресни - още по-добре. Става и със сухи, но пресните придават още повече вкус и аромат при готвене на цяло пиле.
3. Слагайте мазнина на пилето. Може да смесите подправките, с които ще овкусявате пилето с мазнина и да намажете цялото пиле. Можете да използвате и слънчогледово олио, и зехтин или масло - която и мазнина да изберете, винаги ще има добър резултат;
4. Опитайте се да намажете месото и под кожата. Пробвайте с пръсти да повдигате кожата на пилето и да намажете месото с подправките, които ще използвате.
5. Ако искате пилето ви да стане още по-вкусно, можете да го напълните с плънка по избор и след това да зашиете пълненото пиле;
6. Заливайте месото със соса, който се отделя по време на печене. Така месо няма да остане сухо.
Вече знаете тънкостите при приготвяне на пилешко. Сега може да си приготвите:
- цяло пиле с картофи;
Коментари