Пържените гъби в масло са много вкусни и подхождат като мезе за бира. Те са подходящи и за предястие и за гарнитура. Гъбите в масло са универсално ястие и се приготвят изключително бързо. Ето как става:
- Първата стъпка при приготвянето на гъби в масло е да подготвим гъбите. Измиват се или, ако предпочитате ги обелете, и се режат на едри парчета. Ако гъбите, които ползвате, са пресни, можете да използвате и техните пънчета, ако не са пресни, изхвърлете пънчетата;
- Следващото нещо, което трябва да направите, е да разтопите масло в тиган и да сложите гъби. Посоляват се със сол на вкус. След това се разбъркват добре и се оставят да се задушат.
При пържене гъбите трябва да намалят своя обем два пъти. След това се добавят черен и червен пипер и се разбърква. Запържените гъбки се оставят за 2-3 минути на котлона и след това се поднасят.
Може да ги поръсите с пресен копър. А в тигана, освен гъбите можете да сложите и чесън, който ще им придаде още повече вкус.
Научи още как се консервират гъби, как се съхраняват гъби и как да си изсушим гъби.
Коментари