Gotvach.bg»Съвети»Как да сварим рохки яйца?

Как да сварим рохки яйца?

Как да сварим рохки яйца?

Много хора ги мъчи въпросът колко време се варят яйцата, за да са рохки. На този въпрос ще се опитаме да отговорим в този съвет.

Има майстор-готвачи, които препоръчват яйцата да се варят три минути, за да станат рохки, а други пък препоръчват да се варят 3 минути и 15 секунди.

Така се избягва рискът да станат преварени. Някои учени са установили, че яйцата трябва да се варят 6 минути, за да са идеално рохки и водата трябва да бъде загрята точно до нейната точка на кипене.

След това яйцата трябва внимателно да се пуснат в нея и да се готвят на бавен огън 6 минути.

Това е времето за варене, ако яйцата са големи и са престояли на стайна температура.

Със сварените яйца можете да си приготвите яйчена салата или предястие. А защо не и сандвичи с варени яйца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен