Много хора ги мъчи въпросът колко време се варят яйцата, за да са рохки. На този въпрос ще се опитаме да отговорим в този съвет.
Има майстор-готвачи, които препоръчват яйцата да се варят три минути, за да станат рохки, а други пък препоръчват да се варят 3 минути и 15 секунди.
Така се избягва рискът да станат преварени. Някои учени са установили, че яйцата трябва да се варят 6 минути, за да са идеално рохки и водата трябва да бъде загрята точно до нейната точка на кипене.
След това яйцата трябва внимателно да се пуснат в нея и да се готвят на бавен огън 6 минути.
Това е времето за варене, ако яйцата са големи и са престояли на стайна температура.
Със сварените яйца можете да си приготвите яйчена салата или предястие. А защо не и сандвичи с варени яйца!
Коментари