Компотите от круши са добър вариант да запазите тези плодове за зимата. Но има и друг начин. Можете да замразите и размразите крушите. Ето как става:
Замразяване на круши
Първото нещо, което трябва да направите, е да си изберете крушите, разбира се. Хубавите круши, които са идеални за замразяване са онези, които са добре узрели, без да има някакво увреждане по тях, трябва да имат мека пулпа и да са средни на размер;
- След като сте избрали крушите и съдовете за замразяване, можете да продължите нататък. Просто сложете крушите, които сте нарязали, в избраната от вас форма и ги напръскайте с лимонов сок. След това ги сложете във фризера за 2 часа при температура от -30 градуса;
- После оптималната температура за замразяване на круши в домашни условия е от -12 до -18 градуса. Така крушите могат да издържат от 6 до 12 месеца;
Размразяване на круши
- Много е важно да знаете как правилно да размразявате крушите, за да не загубят своите полезни качества. Ето и кои са начините за правилно размразяване:
- размразяване на стайна температура - това е най-лесният и добър начин за размразяване на круши. За по-бързото размразяване на плодовете, можете да сложите крушите под тънка струя топла вода. При този процес, крушите ще загубят много малко малко витамини;
- размразяване в микровълнова печка - този метод е доста често срещан, но е най-малко оптимален. Въпреки че е доста по-бърз, най-важният му недостатък е, че крушите се подлагат на топлинна обработка, което може да намали значително количеството витамини в плодовете.
С размразените плодове след това можете да си приготвите кекс с круши или крушов пай.
Коментари