Gotvach.bg»Съвети»Колко захар се слага на лютеница?

Колко захар се слага на лютеница?

Г. ВълчеваГ. Вълчева
Новак
220
Колко захар се слага на лютеница?

Лютеницата, любима на малки и големи, намазана върху филийка с натрошено сирене. Вкусотия!

Помните ли тази, която баба ви правеше? Люта, люта! Можете да разпознаете вкуса ѝ сред десетки други. Защото всяко домакинство си има своите тънкости при приготвяне.

В магазините можем да открием всякакви разновидности - традиционна, финосмляна, селска, едросмляна лютеница, друго е обаче, ако си я приготвим сами - с много любов и без изкуствени стабилизатори.

Какво ни е нужно за направата на лютеница? Мнозина от вас знаят, нужни са ни домати, разбира се, също патладжан и пипер.

По желание се добавят моркови. Напомняме ви, че пиперът и патладжанът трябва да бъдат предварително изпечени и след това обелени.

Смлените зеленчуци се объркват и се слагат в дълбока тава. Нужно е да продължавате периодично да бъркате по време на варенето на домашната лютеница. Варим на тих огън, за да не загаря, докато водата се изпари.

Количеството на захарта в лютеницата зависи от количеството на останалите продукти. При все това захарта ни е нужна в малки количества. Нейната роля е да убие киселинността на доматите.

Например, ако за лютеницата сме предвидили 5 кг домати, 3 кг пипер и 3 кг патладжан, са ни нужни около 2 с.л. захар.

В една супена лъжица захар се сдържат около 20 грама.

Точната математика в случая няма да проработи, защото е важно резултатът да е по ваш вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати