Gotvach.bg»Съвети»Как се приготвят средно изпечени пържоли?

Как се приготвят средно изпечени пържоли?

ИскраИскра
Помощник Готвач
10514
Как се приготвят средно изпечени пържоли?

Разликите при различните степени на изпичане на месото са във вътрешната температура на месото, цвета на вътрешността му, външния му цвят, сочността му и твърдостта при пипане.

Едни от най-вкусните пържоли са тези, които са средно изпечени или мидиъм. Това е така, защото, колкото по-дълго готвите пържола, толкова по-твърда и по-суха става тя.

А тези изпечени средно стекове остават сочни. Тяхната вътрешност е предимно сива - със съвсем лек отенък на розовото и без никакво червено в центъра.

Вътрешната температура на месото е около 60-65 °C по Целзий. При приготвянето на пържолите не трябва да се забива термометър в месото, за да не изтекат соковете му.

Също така не трябва да режем с нож, за да проверяваме цвета на месото, понеже пак ще изтекат соковете.

Най-добрият начин, по който може да установим дали сме стигнали до желаната степен на приготвяне на месото, е като го притиснем с пръст точно в центъра - трябва да има еластична структура.

Като цяло пържолите, изпечени средно, се готвят на тиган 4-7 минути от всяка страна, в зависимост от дебелината на месото, след което се оставят да починат.

За още тематични идеи, разгледайте тези колекции с:

- пържоли на фурна;

- панирани пържоли;

- телешки стек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати