Gotvach.bg»Съвети»Защо се пресича майонезата?

Защо се пресича майонезата?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Защо се пресича майонезата?

Приготвянето на домашната майонеза крие рискове, ако не се приготвя правилно. Традиционната домашна майонеза съдържа сурови яйчни жълтъци, които обикновено са от яйца, които не са пастьоризирани.

Така че храните, които съдържат домашно приготвена майонеза, трябва да се консумират незабавно или да се държат на хладно място. Най-сигурният начин е да направите малко количество майонеза, за да не остава.

Домашната майонеза ще издържи само до 4 дни при правилно съхранение на хладно.

Често при подготовката ѝ, ако се ползува олио с ниска температура (по-малка от дванадесет градуса), тя се пресича и не може да се сгъсти.

Поправя се бързо и сигурно, като в отделен съд се сложи нов жълтък, който се разбива хубаво и на мястото на олиото се включи с лъжичка по малко от пресечената майонеза.

След тази процедура вече се слага в майонезата олиото, предвидено в рецептата ѝ.

Хубавото е, че можете бързо и лесно да направите домашна майонеза. Ако се притеснявате да ползвате сурови яйчни жълтъци, идеалното решение е да закупите облъчени яйца, които вече се предлагат на повечето пазари.

Облъчените яйца не носят риск от замърсяване със салмонела и са напълно безопасни за използване в суров вид.

Ако не можете да намерите облъчени яйца и не искате да рискувате да използвате сурови яйца, можете да направите рецептата за варена майонеза.

При нея се затоплят яйчните жълтъци само до точката, в която всички бактерии ще бъдат убити, но не достатъчно, за да втвърдят жълтъците.

С приготвената домашна майонеза може да направите някоя вкусна майонезена разядка или майонезена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати