Пилешкият маншон представлява горната част от крилото на птицата. Обикновено това е зоната, която се намира между лакътната и раменната става. По друг начин казано, пилешкият маншон е крилото на животното.
Съществуват разнообразни видове рецепти за пилешки маншони и неговото приготвяне, тъй като те са продукти с високи хранителни стойности и откроени кулинарни качества.
Ето как можете да си приготвите пилешки маншон у дома:
Пилешки маншон на скара
Това е изключително здравословен и същевременно вкусен вариант за приготвяне на пилешки маншони. За целта първо трябва да мариновате вашите продукти с помощта на подправки като къри, черен пипер, соев сос, кетчуп, сол и др. След това ги запичате на фурна и ги запечатвате с алуминиево фолио. Можете да ги сервирате с гарнитура салата или картофи.
Пилешки маншон на фурна
Един от най-често срещаните методи за приготвяне на пилешки маншони. Отново ги мариновате с подправки по вкус и ги поставяте в тава. Ако желаете, можете да добавите бира, която да им придаде повече сочност. Този вариант на приготвяне се съчетава чудесно с гарнитура от ароматни картофки.
Пилешки маншон на тиган
Запържените пилешки маншони са страхотна рецепта, която няма да ви остави безразлични. За целта ги поръсвате с черен пипер и сол. Подготвяте панировка от яйца, брашно, малко сол и бира, като ги разбърквате до получаването на гъста смес. След това потапяте маншоните в готовата панировка и ги изпържвате на тиган. Можете да гарнирате с картофки или салата.
Вижте още вкусни предложения за:
Коментари