Обикновено в готварските рецепти за кифлички не е достатъчно подробно обяснено как тестото, което сте замесили, трябва да се нареже и навие, така че от без формена набрашнена топка да се превърне в една дузина вкусни кифлички. Това всъщност може да стане много лесно.
След първоначалното втасване на тестото, то се поставя на кухненския плот, поръсен с брашно и се разточва отново. В зависимост от това дали ще правите обикновени кифли или кифли с многолистно тесто, може да се наложи добавянето на допълнително масло и месене.
Когато и това е готово тестото трябва да се разточи на дълъг правоъгълник. Дебелината на този правоъгълник трябва да бъде около 5-6 мм. От правоъгълника се изрязват триъгълници с желаната основа (обикновено 10-12 см).
В основата на тези триъгълници се слага по малко от плънката, след което те се навиват от основата към върха до получаването на характерната форма на кифличките. Подреждат се в намазнена тава, където да втасат отново, след което се пекат до готовност.
Много изпитани рецепти за кифли ще откриете на нашия сайт. Всяка домакиня може да изненада приятно близките си с кифлички с мармалад, козуначени кифлички или ароматни канелени кифлички.
Коментари