Gotvach.bg»Съвети»Какво да сготвим с киселец?

Какво да сготвим с киселец?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Какво да сготвим с киселец?

Киселецът е ароматна билка, известна със своя кисел вкус, напомнящ лимонова кора.

Отличителният вкус на киселеца се дължи на оксаловата киселина, която присъства в много храни, но е особено концентрирана в тази билка. Въпреки че оксаловата киселина може да бъде вредна, когато се консумира в излишък, е напълно безопасно да се яде в по-малки количества.

Въпреки че киселецът трябва да се използва внимателно, за да не се наруши балансът на ястието, той е изключително гъвкава съставка, която може да се използва в сурова или варена форма, за да добави яркост към безброй рецепти с киселец - от тежки месни ястия, до ободряващи чайове.

Като правило всяка рецепта, която изисква лимонов сок, също може да бъде допълнена с включване на киселец.

Заради острия кисел вкус на киселеца е най-добре да се използва, като се комбинира с по-силни съставки, тъй като лесно може да надделее над по-меките. Тази билка се съчетава добре с мазни риби като сьомга, както и с кремообразни сирена, ястия с яйца, дресинги и топинги.

Киселецът се готви обикновено в супи и се включва в ястия с паста, за да добави яркост и киселинност.

Киселецът също е чудесна добавка към смес от пролетни зеленини.

Ето и няколко идеи за киселец:

- супи от киселец

- защо да ядем киселец;

- как се почиства киселец;

- как се съхранява киселец;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен