Gotvach.bg»Съвети»Как се правят шницели?

Как се правят шницели?

Шницелът е традиционно европейско ястие, което играе ключова роля в света на кулинарията. Той има редица вкусови качества, които му осигуряват милиони почитатели сред ценителите на храната.

Предимствата на шницела са безбройни – освен изключително засищащо и вкусно ястие, неговото приготвяне е напълно елементарно и бързо, подходящо за ежедневно готвене.

Ето как да си направите вкусен и лесен шницел у дома:

За целта са ви необходими:

- 3 бр. яйца;

- Кимион;

- Сол;

- Черен пипер;

- Червен пипер;

- Чубрица;

- 2 ч.ч. брашно;

- Олио;

- 1 ч.ч. вода;

Начин на приготвяне:

Смествате добре всички продукти, без да следвате определен ред. В тиган сипвате олиото и оставяте да се загрее.

Когато е готово, гребвате с лъжица от готовата смес и я изсипвате в тигана с натискащи движения до оформяне на красив шницел.

Как да направите панирани шницели

Ако искате да панирате шницели за още по-богат вкус, то са ви необходими още 2 яйца, галета и брашно.

След като сте оформили шницелите, то ги овалвате в галетата и ги оставяте да се охладят във фризера за около десетина минути.

Изваждате ги, разбивате яйцата и ги овалвате тях. След това ги изпържвате в предварително загрято олио.

Готовите шницели можете да гарнирате със сос или свежа салата.

Вижте как се прави:

- перфектният виенски шницел;

- подходящи сосове за шницели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати