Шницелът е традиционно европейско ястие, което играе ключова роля в света на кулинарията. Той има редица вкусови качества, които му осигуряват милиони почитатели сред ценителите на храната.
Предимствата на шницела са безбройни – освен изключително засищащо и вкусно ястие, неговото приготвяне е напълно елементарно и бързо, подходящо за ежедневно готвене.
Ето как да си направите вкусен и лесен шницел у дома:
За целта са ви необходими:
- 3 бр. яйца;
- Кимион;
- Сол;
- Черен пипер;
- Червен пипер;
- Чубрица;
- 2 ч.ч. брашно;
- Олио;
- 1 ч.ч. вода;
Начин на приготвяне:
Смествате добре всички продукти, без да следвате определен ред. В тиган сипвате олиото и оставяте да се загрее.
Когато е готово, гребвате с лъжица от готовата смес и я изсипвате в тигана с натискащи движения до оформяне на красив шницел.
Как да направите панирани шницели
Ако искате да панирате шницели за още по-богат вкус, то са ви необходими още 2 яйца, галета и брашно.
След като сте оформили шницелите, то ги овалвате в галетата и ги оставяте да се охладят във фризера за около десетина минути.
Изваждате ги, разбивате яйцата и ги овалвате тях. След това ги изпържвате в предварително загрято олио.
Готовите шницели можете да гарнирате със сос или свежа салата.
Вижте как се прави:
Коментари