Традиционната кухня все по-осезаемо се замества от модерни предложения, предлагащи екзотични продукти. Съвременните кулинарни рецепти са съставени от все по-нестандартни и иновативни храни, които да задоволяващ изменящите се човешки потребности.
Един от тях е едамамето, което добива широка популярност в последните години. Този продукт става все по-разпространен със своите ползи за здравето и теглото. Ето какво представлява едамамето и какви са неговите ползи:
Екзотичният продукт едамаме е соево зърно, което е обрано преди изцяло да е узряло или да се е втвърдило. Обичайният метод за обработване на това растение е да се бланшират зърната или да се сварят, а след това да се замразят. В повечето случаи едамамето се купува в замразено състояние.
Едамамето е често срещан продукт в източноазиатската кухня, но в последните години започва да се разпространява и в европейското меню.
За да се консумира правилно, едамамето трябва да се яде без обвивката. Продуктът е изцяло подходящ за здравословни режими, тъй като е богат на протеини и се вписва чудесно в диетата на вегетарианци и вегани.
Едамамето има изключително полезен състав, включващ желязо, калций, витамини А и С. Освен това, едамамето е страхотен източник на фибри и подпомага лесното храносмилане.
Продуктът се смята за благоприятен при сърдечни проблеми, отслабване, репродуктивни затруднения, остеопороза и облекчава успешно симптомите на депресия.
Ако се интересувате и от други подобни азиатски продукти, вижте също:
Коментари