Може ли да се замразява пица?
Can You Freeze Pizza?
gotvach.bg»Съвети»Може ли да се замразява пица?

Може ли да се замразява пица?

Може ли да се замразява пица?

Пицата е едно от любимите ястия на всеки ценител на храната. Макар рецептата за нея да не е никак сложна, пицата остава фаворит в света на кулинарията.

Това италианско изобретение позволява неограничено използване на въображението, съчетаването на различни продукти и многобройно възможности за експериментиране.

Понякога не можете да предвидите колко тесто ви е необходимо за пицата, заради което приготвяте повече пица от необходимото за едно хранене. Съхраняването на това изделие е казус, с който доста домакини се сблъскват.

Добрата новина е, че пицата може да се замразява и това позволява по-дългосрочно съхраняване. Важно е обаче да я опаковате добре преди поставянето в хладилник или фризер. За целта ви е необходим целофан или друго опаковъчно средство.

Можете също така да я оставите в пластмасова кутия, но в никакъв случай не оставяйте пицата в картон, тъй като това ще навреди на нейния вкус и много вероятно ще поеме от сосовете й.

Съхраняването на готова пица в хладилник е алтернатива, но само ако имате намерението да я консумирате в следващите 2-3 дни.

Ако замразявате само тестото или закупена замразена пица, то тогава във фризер съхраняването може да продължи до няколко месеца без проблем.

След като вече знаете как да замразявате пицата, вижте и някои вкусни идеи за нейното приготвяне:

- пица Маргарита;

- пица с гъби;

- Калцоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати