Gotvach.bg»Съвети»Как се прави блат за пица от карфиол?

Как се прави блат за пица от карфиол?

Как се прави блат за пица от карфиол?
Снимка: Yordanka Kovacheva

Напоследък здравословното хранене добива все по-широка популярност, което може да се счита за една от малкото положителни тенденции в навиците на обществото. Кето диетата е една от най-известните здравословни режими, при които принципът е да се консумира храна с минимално количество въглехидрати.

Кето режимът се разпространява все по-осезаемо, като днес има кето вариант на почти всяка една позната храна. Една от първите рецепти, която се преобразява в кето режим, е тази на любимата пица. Така се създава и алтернативата за кето тесто, която се приготвя с помощта на карфиол.

Ето как да си направите вкусен и здравословен блат за пица от карфиол:

Необходими са ви:

- 1 бр. карфиол;

- 2 бр. яйца;

- 30 г пармезан;

- ½ ч.ч. доматено пюре;

- 100 г бекон;

- 20 листа босилек.

Нисковъглехидратният блат се приготвя, като измиете и изчистите карфиола и го блендирате. Получената смес от карфиол се овкусява със сол и се разбърква. Отцедете водата, за да получите максимално по-суха смес. Към нея добавяте яйцата и пармезана до получаване на хомогенна смес.

След това в намазнена тава поставяте хартия за печене и тестото от карфиол, като го изпичате на 180 градуса. След около 20-25 минути вашият блат от карфиол ще бъде напълно готов.

Вижте и някои идеи за: пица с карфиолен блат, кето пица, пица без глутен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати