Gotvach.bg»Съвети»Как се бланшират тиквички?

Как се бланшират тиквички?

Как се бланшират тиквички?
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
Качество без компромис:
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
65.00 лв.

Бланширането е един от основните процеси в кулинарията. Това е процес на потапяне на месо или зеленчуци за няколко минути във вряща вода, най-добре със сол.

Бланширането на зеленчуци се използва тогава, когато те ще бъдат замразени. По този начин се запазват техните вкусови качества, аромати и хранителният им състав.

Как да бланшираме тиквички

- За целта трябва да изберете хубави тиквички, без видими наранявания по тях;

- След това се измиват много старателно и се подсушават;

- Нарязват се на желаната от вас форма;

- След като водата заври, се слагат внимателно в нея и се поставят за няколко минути, като трябва да се следи да не станат прекалено меки. Целта е да останат хрупкави;

- След това с помощта на решетъчна лъжица се слагат в купа с ледена вода, за да се спре процесът на готвене;

- След това се прехвърлят върху гевгир или кухненска хартия или кърпа и се оставят да се отцедят;

- Така приготвени бланшираните тиквички вече са готови за замразяване или за последваща обработка.

След като бъдат бланширани тиквичките, могат да се сложат в торбички или кутии и да се замразят, като е добре да им се постави етикет, на който е написана датата на тяхното замразяване.

С така приготвените бланширани тиквички може да приготвите крокети от тиквички или пък мусака с тиквички - изборът е ваш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен