Gotvach.bg»Съвети»Как се бланшират аспержи?

Как се бланшират аспержи?

Как се бланшират аспержи?

Аспержите са много вкусен и полезен зеленчук. Да ги приготвите не е много трудно, но все пак трябва да се знаят някои неща, преди да ги сготвите. Дали ще ги бланширате или ще изберете друг метод на готвене, си има някои тънкости, които трябва да усвоите.

В света има над 3 000 вида от този вкусен зеленчук, но в България са по-познати белите и зелените аспержи.

Преди да бланширате аспержите, първо трябва да изрежете малка част от техните стебла, но малко преди да ги сготвите. Това се отнася за онези аспержи, които са по-млади.

Ако сте се сдобили с по-стари аспержи, е нужно да знаете, че тяхната долна част е много твърда и се дъвче трудно. Тя трябва да бъде отчупена или да се обели, защото по този начин ще запазите онази част от аспержите, която е по-хубава за консумация.

За да бланширате аспержите, трябва да ги сложите във вряща вода за не повече от 3-4 минути, след което ги поставете в ледена вода, за спрете процеса на гответе.

Трябва също да знаете, че по-младите аспержи се готвят по-бързо, отколкото по-старите.

Вижте и някои идеи за:

- супи с аспержи;

- салати с аспержи;

- предястия с аспержи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен