Gotvach.bg»Съвети»Как да бланширам гъби?

Как да бланширам гъби?

редакция:
Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
243
Как да бланширам гъби?

Бланширането представлява готварски процес, при който се прави предварителна топлинна обработка на продукти – зеленчуци, плодове и гъби. Целта на самото бланширане е подобряването на качеството на хранителните продукти, които могат да са предназначени както за готвене веднага, така и за консервиране.

Бланширането на гъби става много лесно. Първо трябва да загреете вода на котлона, в която сте сложили малко сол и по желание оцет. След като заври водата, пуснете вътре предварително почистените и нарязани гъби и ги сипете във врящата вода за 1-2 минути.

След това ги извадете с решетъчна лъжица и ги потопете в студена вода, за да се прекъсне процесът на готвенето им. След като вече сте ги бланширали, може да пристъпите към тяхната същинска обработка – готвене или консервиране.

Имайте предвид, че не е много препоръчително гъбите да се консервират, защото дори и да са ядливи, в тях често се съдържат бактерии и ако не сте ги измили и затворили добре в бурканите, може да се получат проблеми. Ако пък сте решили да ги консервирате, задължително ги бланширайте преди това.

Научи също как се съхраняват гъби, как се сушат гъби или прочети тези съвети при консервирането на гъби.

Вижте и няколко апетитни рецепти с гъби: пълнени гъби, гъби в масло и гъбена супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен