Gotvach.bg»Съвети»Как се правят бутерки с формата на кроасан?

Как се правят бутерки с формата на кроасан?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как се правят бутерки с формата на кроасан?

Замразеното бутер тесто,което се продава по магазините е едно голямо облекчение за домакините. Така на тях не им се налага да прекарват часове в кухнята в замесване на маслено тесто, с което да приготвят златисти и хрупкави кроасани.

Приготвянето на бутерки с формата на кроасан е изключително лесно и бързо, то е по силите дори на съвсем начинаещите домакини.

Първо трябва да извадите бутер тестото от фризера и да го оставите да се отпусне. Препоръчваме ви внимателно с точилка да го разточите, въпреки че може би мнозина са чули, че бутер тестото не се разточва.

След това листът тесто с правоъгълна форма трябва да се разреже на еднакви триъгълници. В основата на всеки триъгълник се слага по малко от желаната плънка (сладко, шоколад, конфитюр, топено сирене) и внимателно се завива в посока към върха.

Така приготвените бутерки с формата на кроасан се поставят в предварително намазнена тава, по желание се намазват отгоре с разбит жълтък и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Разточих тестото, но въпреки това от вътре останаха сурови. Увеличих градусите на 200 и пекох още 10 минути, но пак вътре останаха сурови. Моля за съвет
22.11.2024 19:07
1
Покажи всички подкоментари