Как да приготвим задно агнешко бутче?

Как да приготвим задно агнешко бутче?
Снимка: gotvach.bg

Крехкото агнешко месо има превъзходен вкус и е особено високо ценено от кулинарите. Месото на пролетните агнета е толкова вкусно, че дори няма нужда от цял куп подправки и сол, а може да стане превъзходно само с малко джоджен и пресен лук.

По традиция у нас агнешкото месо е задължителен гост на Великденската трапеза, но няма причина да не консумираме агнешко целогодишно. Една от най-предпочитаните части на агнето е задното агнешко бутче.

Задното агнешко бутче има доста месо, което позволява на кулинарите за развихрят въображението си в кухнята. Разбира се то може да се изпече цяло по класическата технология за печене на агнешко месо.

Но също така бутчето може да се обезкости, да се изтъни леко и да се напълни с плънка по избор, след което от него да се приготви руло.

Никак не е трудно да приготвите и агнешка яхния със задно агнешко бутче, то е подходящо дори за приготвяне на супа. Непременно трябва да опитате да приготвите агнешко месо със сини сливи и черен пипер, както и яхния с агнешко месо и картофи.

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати