Gotvach.bg»Съвети»Как да запазим сирене в солена вода?

Как да запазим сирене в солена вода?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да запазим сирене в солена вода?

Все повече домакини се оплакват, че имат проблеми със съхранение на сирене, закупено от магазина. Всъщност всички ние сме се сблъсквали с този проблем. Ако оставим закупеното сирене в найлонов плик или в пластмасов съд само в рамките на няколко дни то пожълтява и се вмирисва.

От друга страна ако просто изплакнат сиренето със студена вода и го оставят в съд с обикновена вода, то само в рамките на няколко дни сиренето буквално се разпада на съставните си части.

Единственият начин да запазите вкусовите качества на сиренето за по-дълго време е да го съхранявате в подсолена вода. За целта трябва да си приготвите солен разтвор с определена плътност.

За по-продължително запазване на сирене, трябва да предвидите 60-70 г сол на килограм сирене, които се разтварят напълно във вода или пастьоризиран цвик.

Ако все пак ви се стори, че разтворът е прекалено солен, може да намалите количеството сол, но трябва да имате предвид, че по този начин ще съкратите и времето за запазване на сиренето. Така винаги ще имате подръка сирене, с което да приготвите пълнени чушки с яйца и сирене или невероятно вкусните панирани хапки сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати