Gotvach.bg»Съвети»Как да задушим месо?

Как да задушим месо?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да задушим месо?

Добре задушеното месо е крехко и вкусно, направо се топи в устата. Когато е задушено заедно със зеленчуци, то попива част от ароматите им и ястията стават истинска наслада за небцето.

Има няколко тънкости при приготвянето на задушено месо, които трябва да се спазват, за да си гарантирате винаги добър резултат. Подходящи за задушаване са жилави меса,телешки ребра, както и свинска плешка.

Хубаво е дазадушавате месото в тенджера с дебело дъно, защото така топлината от котлона ще се разпределя по-равномерно и няма да опасност от загаряне.

Класическото задушаване предполага първо запържване на месото, с цел обработката да запечата в него соковете и те да не изтекат в процеса на готвене, оставяйки месото твърде сухо.

След запържване на местото за кратко и на висока температура се добавя малко вода, но не твръде много, за да не се превърне задушаването във варене. Процесът на задушаване трае дълго и се извършва на тих огън.

При готвенето от течността се отделя пара, която полепва по капака на съда. Там тя се втечнява и се връща обратно при месото, правейки го меко и ароматно. Може за се уверите във всичко, написано дотук, като приготвите са близките си задушен заек със зеленчуци,задушен джолан или задушен свински черен дроб с лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати