Крушата разхлабва или запича?

Крушата разхлабва или запича?
Снимка: gotvach.bg

Нередовното изхождане вследствие на запек или друг проблем е често срещан проблем както при възрастни, така и при деца. Когато запекът е в лека форма, лекарите предпочитат да не дават на пациентите си лекарства, защото организмът бързо привиква с тях. Вместо това те им предписват ... круши.

Крушата е нежен, вкусен и ароматен плод, който може да бъде открит на пазара почти целогодишно. Тя съдържа много по-малко киселини в сравнение с ябълката и е доста богата на растителни влакна, които я правят задължителен участник в здравословните диети.

В Древността крушата е била позната като подаръка на боговете - името, дадено ѝ от древногръцкия поет Омир. Смята се, че отглеждането на круши е започнало още в Древен Китай, като по-късно гърците или римляните са облагородили плода.

Разхлабващото действие на крушите и най-силно изразено при консумацията на сурови плодове, затова не бива да прекалявате с похапването на круши. Ще забравите за запека и ако похапвате изсушени круши, компот от круши или опитате нектар, приготвен от ароматния плод.

Рейтинг

4.2
Общо 6 гласували
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати