Пържените филийки са ястие, което произхожда от Франция и се приготвят, чрез потапяне на хляб в смес от яйца (в тях може да се добави и мляко), който след това се пържи в сгорещено олио.
С какво вървят пържените филийки?
Те могат да бъдат гарнирани със сироп от агаве, кленов сироп, мед или различни видове сладка. Също така много добре вървят с различни видове сирена.
Това е класическа закуска, която е подходяща при всяко хранене през деня. Най-често се сервира, като бърза закуска. За вечеря пържените филийки могат да се комбинират с много различни ястия, за да се създаде подходящия вариант.
Вкусни са пухкавите пържени филийки в комбинация от бекон и яйца! Беконът се запържва в тиган и след това се оставя настрана, за да се остави яйцето да се готви самостоятелно, също в тигана. След това двете съставки се подреждат заедно, върху две пържени филийки, добавяйки допълнителен протеин и ситост за по-дълго време.
Пържените филийки си подхождат и поръсени с пудра захар в комбинация със свежа плодова салата и бита сметана, яйца Бенедикт със сос Холандез, пържени наденички, течен шоколад, фъстъчено масло и други. Добре вървят и като "канапе" на ястието Шатобриан за двама.
Пържените филийки могат да се гарнират с много неща. Те са достатъчно универсални, за да се съчетаят със солени или сладки гарнитури, така че може да се персонализират според всеки вкус.
След най-вкусните вариации на това ястие са:
- Пържени филийки със солена плънка;
Коментари