Перфектното капучино започва с богато, кадифено кафе еспресо и е покрито с деликатна пяна от мляко минало през пара.
Може обаче, да се направи вкусно капучино и у дома с френска преса! С нея се приготвя лесно.
Измерва се необходимото количество мляко, като се пълни чаша наполовина с него.
Излива се млякото в касерола и се загрява. Не е необходимо млякото да се вари. Тази стъпка се пропуска, за тези, които желаят капучиното студено.
Приготвя се еспресо кафе с помощта на френска преса или кафе машина. Изборът е ваш!
Налива се кафето в чаша, като се внимава да не се надхвърли половината. Колкото по-силно е кафето, толкова по-малко количество ще е необходимо.
Почиства френската преса (ако кафето е приготвяно в нея).
Следва да се излее млякото във френската преса.
Покрива се с горната част/капака и се помпа с буталото нагоре и надолу.
Пяната се създава, чрез изпомпване надолу в млякото и изпомпване нагоре от млякото, докато се достигне желания ефект.
Излива се мляко на пяна от френската преса върху кафето в чашата.
Поръсва се отгоре чашата капучино, с какао на прах (шоколадови стърготини, канела, смляно индийско орехче).