Gotvach.bg»Съвети»Как да направим капучино с френска преса

Как да направим капучино с френска преса

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Как да направим капучино с френска преса

Перфектното капучино започва с богато, кадифено кафе еспресо и е покрито с деликатна пяна от мляко минало през пара.

Може обаче, да се направи вкусно капучино и у дома с френска преса! С нея се приготвя лесно.

Измерва се необходимото количество мляко, като се пълни чаша наполовина с него.

Излива се млякото в касерола и се загрява. Не е необходимо млякото да се вари. Тази стъпка се пропуска, за тези, които желаят капучиното студено.

Приготвя се еспресо кафе с помощта на френска преса или кафе машина. Изборът е ваш!

Налива се кафето в чаша, като се внимава да не се надхвърли половината. Колкото по-силно е кафето, толкова по-малко количество ще е необходимо.

Почиства френската преса (ако кафето е приготвяно в нея).

Следва да се излее млякото във френската преса.

Покрива се с горната част/капака и се помпа с буталото нагоре и надолу. 

Пяната се създава, чрез изпомпване надолу в млякото и изпомпване нагоре от млякото, докато се достигне желания ефект.

Излива се мляко на пяна от френската преса върху кафето в чашата.

Поръсва се отгоре чашата капучино, с какао на прах (шоколадови стърготини, канела, смляно индийско орехче).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати