Gotvach.bg»Съвети»Как се прави лесна домашна галета

Как се прави лесна домашна галета

Как се прави лесна домашна галета
Снимка: Birgul
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.

Домашно приготвената галета - един перфектен начин да оползотворите стария изсъхнал хляб.

Този продукт неизменно присъства в кухненския шкаф и влиза бързо в употреба при приготвяне на класически панировки за месо, риба, зеленчуци, за подобряване текстурата на супи, паста и други.

Най-лесният начин за приготвяне на домашни галета е като използвате изсъхнал стар хляб. Надробете на късчета старият хляб и го сложете в блендер. Смелете парчетата хляб до желаната текстура. Съхранявайте трохите в сух буркан.

Ако не разполагате със стар хляб, можете да наредите тънко нарязани филийки хляб или просто ги надробете в тава покрита с кухненска хартия.

Печете на 170 градуса, като внимавате да не прегорят, а само да изсъхнат. Достатъчно е филийките порозовеят от двете страни.

Изваждат се от фурната и след като изстинат се смилат в блендер или кухненски робот. Ако не разполагате с уред за мелене, можете да поставите изсушеният хляб в здрав найлонов плик и с помощта на точилка да ги натрошите.

Галета може да закупите от всеки един хранителен магазин, но най-вкусна си остава домашната, особено ако е приготвена от домашен хляб.

С нея може да направите неустоим кашкавал пане или хрупкави крокети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен