Домашно приготвената галета - един перфектен начин да оползотворите стария изсъхнал хляб.
Този продукт неизменно присъства в кухненския шкаф и влиза бързо в употреба при приготвяне на класически панировки за месо, риба, зеленчуци, за подобряване текстурата на супи, паста и други.
Най-лесният начин за приготвяне на домашни галета е като използвате изсъхнал стар хляб. Надробете на късчета старият хляб и го сложете в блендер. Смелете парчетата хляб до желаната текстура. Съхранявайте трохите в сух буркан.
Ако не разполагате със стар хляб, можете да наредите тънко нарязани филийки хляб или просто ги надробете в тава покрита с кухненска хартия.
Печете на 170 градуса, като внимавате да не прегорят, а само да изсъхнат. Достатъчно е филийките порозовеят от двете страни.
Изваждат се от фурната и след като изстинат се смилат в блендер или кухненски робот. Ако не разполагате с уред за мелене, можете да поставите изсушеният хляб в здрав найлонов плик и с помощта на точилка да ги натрошите.
Галета може да закупите от всеки един хранителен магазин, но най-вкусна си остава домашната, особено ако е приготвена от домашен хляб.
С нея може да направите неустоим кашкавал пане или хрупкави крокети.
Коментари