Gotvach.bg»Съвети»Как се прави брашно от просо?

Как се прави брашно от просо?

Как се прави брашно от просо?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.

Брашното от просо е алтернатива на традиционните видове брашно и може да предостави някои уникални ползи.

Просеното брашно е безглутеново, което го прави подходящо за хора с целиакия или чувствителност към глутена. То съдържа важни витамини и минерали, като витамин B, желязо, фосфор и магнезий.

Брашното от просо е още лесноусвоимо, което го прави подходящо за хора с чувствителност към тежките храни или проблеми с храносмилането. Освен това то е богато на фибри, което подпомага здравето на храносмилателната система и регулира кръвната захар.

Ето как се прави брашно от просо.

Измиване на просото

Първо, трябва добре да измиете просото под студена вода, за да се отървете от прах и други примеси.

Изсушаване на просото

Следващата стъпка е да оставите просото да се изсуши напълно след измиването.

Смилане на просото

След това поставете просото в мелачката за кафе, блендера или мелачката за брашно. Смелете просото на фино брашно. Може да отнеме няколко минути в зависимост от мощността на вашето оборудване.

Пресяване

За по-фино брашно може да използвате фин мрежест филтър, за да премахнете по-големите частици и да получите по-гладко брашно. Пресяването на брашното е по ваш избор и зависи от желаната текстура. Ако предпочитате по-грубо брашно, този стъпков процес може да бъде пропуснат.

Съхранение на брашно от просо

Накрая съхранявайте просеното брашно във въздухозапечатан контейнер на хладно и сухо място.

Пробвайте да приготвите малко количество първоначално, за да видите как брашното се представя и какви резултати получавате, преди да приготвяте по-големи количества.

Вижте още съвети как се приготвя просо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен