Gotvach.bg»Съвети»Как се прави шафраново масло?

Как се прави шафраново масло?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1745
Как се прави шафраново масло?

Рецепта за шафраново масло

краве масло - 100 г

шафран - щипка

кайенски пипер - щипка

лимон - 1/2 бр.

зехтин - 1 ч.л.

Изцедете сока от 1/2 лимон, добавете шафрана, разбъркайте и оставете за няколко минути. През това време разбъркайте предварително много добре омекнало краве масло и щипка кайенски пипер. Сипете лимоновия сок с шафран и бъркайте.

Добавете чаена лъжичка зехтин. Зехтинът помага за запазване на кремообразна консистенция.

Разбъркайте всички съставки до получаване на хомогенна гладка маса. Шафрановото масло се поднася охладено.

Шафраново масло за разкрасяяване

Еликсир на младостта - шафраново масло, което подмладява кожата.

За да го направите, ви трябват само два компонента: шафран и козметично масло.

За рецептата трябва да изберете добро базово масло (не етерично) като:

- масло от жожоба;

- масло от авокадо;

- ленено масло;

- масло от карите (ший) и др.

Поставете 3 нишки шафран и 30 ml масло в чист съд (препоръчително е не само да го измиете, но и да го изплакнете с вряща вода). Ако искате по-голям обем, добавете по една нишка подправка на всеки 10 мл.

Приберете шишенцето за една седмица на хладно и тъмно място.

Шафрановото масло е много концентриран продукт, така че трябва да се прилага в малки количества, достатъчни са само няколко капки. Използвайте 2-3 пъти седмично.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен