Gotvach.bg»Съвети»Какво е брискет и как се готви?

Какво е брискет и как се готви?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1743
Какво е брискет и как се готви?

Брискетът представлява говеждо или телешко парче месо от долната част на гърдите на животните.

За приготвянето на брискета е нужно много търпение и време.

Апетитните гърди се пекат, задушават се или се опушват няколко часа на ниска температура, като месото става крехко и меко.

Маринатата ще превърне брискета в истински шедьовър.

Продукти за брискет

• соев сос - 1 ч.ч.

кетчуп - 1 ч.ч.

• кафява захар - 1/2 ч.ч.

• ябълков оцет - 1/4 ч.ч.

• лъжици зехтин - 2 с.л.

• горчица - 2 с.л.

• чесън на прах - 1 с.л.

• лук на прах - 1 с.л.

• червен пипер - 1 ч.л.

• черен пипер - 1 ч.л.

Начин на приготвяне на брискет

Смесете всичките продукти в голяма купа. Можете да добавите любимите си подправки.

Измитото и подсушено месо поставете в голям съд, добавете маринатата, затворете го с капак или го покрийте с фолио и поставете в хладилника за една нощ или поне за 6 часа.

След това извадете месото от съда за марината и го поставете върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 130-140°С.

Приготвянето на бриксета отнема много време - от 4 до 10 часа. Докато готвите, проверявайте температурата на месото.

Температурата вътре в месото трябва да достигне 80-85 °C.

Когато брискетът е готов, извадете го и го оставете за 10-15 минути.

След това нарежете месото на тънки филийки и сервирайте с пресни или печени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен