Gotvach.bg»Съвети»Колко захар се слага на сладко?

Колко захар се слага на сладко?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Колко захар се слага на сладко?

Един от най-лесните и вкусни начини да запазите аромата и вкуса на лятото е да го затворите в бурканчета. Сезонните плодове, а и някои зеленчуци, са особено благодатни за консервиране. От тях стават чудно вкусни сладка, мармалади, конфитюри и желета.

Приготвянето на сладко е истинско изкуство, което трудно се овладява, изисква умения и търпение, както и усет към детайлите.

При приготвянето на сладко задължително се използва бяла кристална захар, като нейното количество трябва да бъде съобразено с количеството и вида на плода, от който ще се приготвя сладкото.

Общото правило в кулинарията е, че на всеки 1 килограм плод се слага 1 килограм захар. Добре е пропорцията да се спазва, защото излишъкът, както и липсата на захар могат да доведат до недобри резултати.

Твърде много захар при приготвянето на сладкото ще стане причина след това то да се захароса (кристализира). Сладко, приготвено с недостатъчно захар, има опасност да вкисне или да не се сгъсти достатъчно.

Когато обаче искате да приготвите сладко от меки и нежни плодове, като малини, къпини, ягоди трябва да увеличите количеството на захарта.

При тях съотношението плодове/захар е 1:2. В този случай плодовете не се варят директно със захарта, а към нея се добавя вода, приготвя се захарен сироп и едва, когато сиропът се сгъсти, се пускат и плодовете.

Лесни и атрактивни рецепти за приготвяне на сладко от ягоди, сладко от круши или дори сладко от портокали може да откриете на нашия сайт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати