Никой, освен заклетите вегетарианци и вегани, не може да устои на миризмата на топли, топли, току що свалени от скарата карначета. Навитите на охлюви пълнени черва, са сред най-обичаните печени на скара деликатеси.
Но какво ги прави толкова неустоими и им придава този неповторим аромат, който кара устата ни да се пълни със слюнка, да забравим за диетата и обещанията, които сме дали предната вечер на кантара?
Тайната на неустоимите карначета е в ароматите, с които се овкусява мляното свинско месо. Обикновено в различните краища на България се използват различни комбинации, но стандартните подправки за карначета са сол, черен пипер, червен пипер, кимион и бахар.
Ако сте почитатели на по-пикантните ястия, може да добавите в сместа за пълнене на карначетата накълцана сушена люта чушка, пушен червен пипер, чесън и чубрица.
Готовите карначета може да приготвите на фурна, на скарата или може да опитате нашите неустоими предложения за Боб с карначета и Картофи с карначета на фурна.
Коментари