Как се готви жилаво месо?

Как се готви жилаво месо?
Снимка: gotvach.bg

Няма жилаво месо – има месо, което не е мариновано и обработено правилно, твърдят кулинарите. Всяко месо може да стане крехко, ако преди това е престояло в подходяща марината, а след това сготвено както трябва.

Ако се съмнявате, че месото, което сте купили от магазина, може да стане твърде жилаво при печене, може предварително да го начукате леко с чук за месо.

След това го мариновайте поне за 4 часа (най-добре цяла нощ) в хладилник. Можете да опитате някоя от нашите лесни маринати за шишчета или най-добрите маринати за месо и зеленчуци, резултатът е гарантиран.

Опитните кулинари препоръчват да запечатате месото на силен огън от всички стани за кратко преди същинското готвене, защото така ще запазите соковете му.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати