Как се почистват лангустини?

Как се почистват лангустини?

В света съществуват над 2000 вида скариди. Най-големите по размер скариди са тези от вида Дъблин бей, които у нас са познати под името лангустини. Те превъзхождат по размери дори и кралските скариди.

Тези морски дарове да лека и здравословна храна. Нуждаят се от съвсем лека и бърза кулинарна обработка и са готови да бъдат консумирани. Може да впечатлите гостите си със лангустини с бяло вино и чесън или скариди в масло, които се приготвят изключително лесно.

Почистването на лангустините става по същия начин, по който стандартно се почистват скаридите. Първо се отстранява глават, която се отделя лесно от тялото. След това се премахват краката и последно люспите.

Ако рецептата изисква да се запази главата, то черупката се срязва откъм корема с ножиа до пръстена, който придържа главата и внимателно се отстранява. Не бива да забравяте да отстраните и тъмната нишка в долната страна на лангустините, която представлява черво.

След старателно изплакване на почистените лангустини те са готови да бъдат приготвени на вкусна салата с лангустини или супа с лангустини.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати