Има ли заместител на галета?

Има ли заместител на галета?

Галетата е смлян сух хляб, който предимно се използва за паниране на риба, месо и зеленчуци, гласи най-популярното определение за този продукт. Но на всяка домакиня може да се случи в процеса на готвене и по-специално паниране да открие, че галетата са свършили.

Това не бива да е повод за паника, защото галетата имат заместител, при това повече от един.

В зависимост от това по каква причина желаете да заместите галетата и да ги замените с аналогичен продукт - напр. непоносимост, алергии и т.н. и с каква цел искате да използвате техния заместител, има различни алтернативи на галетата.

Ако искате да панирате месо или риба, то добър заместител би било царевичното нишесте или царевично брашно в комбинация с червен и черен пипер, бяло брашно и яйце.

Обикновено бяло брашно също може да замести галетата в панировка и всъщност ястието ще се получи хрупкаво, но не толкова твърдо, колкото с галета, което е по-добрият вариант.

Ако харесвате това, че галетата придава хрупкава коричка на ястията, то в такъв случай най-подходящият заместител е царевично брашно. За по-смелите готвачи препоръчваме да опитат да заместят галетета със ситно натрошен чипс, начос или корнфлейкс.

Галетата, както вече казахме, се прави от сух хляб и също като хляба има свойствата да попива, както и да се овлажнява, затова е добре да прецените, в зависимост от ястието което сте решили да приготвите, дали е добре да използвате галета или неин заместител.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати