На всички ни се е случвало да добавим повечко вода или мляко при приготвяне на нишесте. На момента трудно можем да разберем дали е добра консистенцията на нишестето, което приготвяне, защото все пак го наливаме в купички.
След това чакаме да се сгъсти, но нишестето си остава с консистенцията на като сокче. Това може да се случи и на най-опитните домакини, но има различни начини да оправя това недоглеждане и да се сгъсти нишестето. Най-лесният и бърз начин за сгъстяване на нишесте е чрез прибавяне на брашно, разбито във вода.
Ако вече сте разлели в купички нишестето, не се притеснявайте. Върнете го обратно в тенджера, кипнете го на умерен огън го и добавете разбита във вода 1 с.л. брашно. Бъркайте, докато нишестето се сгъсти.
Ако брашното е малко, разбийте още. Може да добавите и още захар. Със сигурност ще се сгъсти нишестето, поради сгъстяващите свойства на брашното.
От друга страна, можете да сгъстите нишестето, като разтворите още половин или цяло пакетче ново нишесте вътре, т.е. да направите двойна доза нишесте. И това у вариант и по този начин ще имате по-голямо количество десерт, а и цветът няма да се загуби.
Така хем няма да изхвърлите рядкото нишесте, хем ще си го хапнете сладко. А вкусни идеи за десерти с нишесте може да намерите при нас. На всяка цена опитайте и любимия ни млечен крем нишесте, който гарантирано ще се услади на всички вкъщи.
Коментари