Как да си направим лавандулова вода?

Как да си направим лавандулова вода?

Лавандулата вода обикновено се използва за ароматизиране на бельо или дрехи. Малкият спрей преди гладенето ще парфюмира повечето тъкани със свежия аромат на лавандула. Можете също така да го използвате като освежител за въздух или спрей за мебели. Ако имате проблеми със съня, напръскайте малко възглавницата си, за да ви помогне да се отпуснете и да се отпуснете през нощта.

Има 2 начина за направата на лавандулова вода - от цветовете на лавандулата или от чрез лавандулово етерично масло.

Лавандулова вода от цветовете на лавандулата

Лавандулата вода, направена от лавандулови цветове, няма да е толкова ароматна като лавандуловата вода, произведена от етерично масло. Етеричното масло е дестилирана, концентрирана есенция от лавандула, направена от цветовете. Когато използвате само цветовете, получената вода е много лека, но все още доста ароматна. Ето от какво имате нужда - 2 супени лъжици цветове, 1/2 чаша вода, стъклена купа, пулверизанор, фуния, тензух.

Лавандуловите цветове растат като малки пъпки по правите стъбла. За да направите водата от лавандула, нямате нужда от стъблата; пъпките съдържат флоралния аромат. В малка тенджера се загравя водата, като се внимава да не ври дълго време, защото водата ще започне да се изпарява.

Лавандуловите пъпки се поставят в стъклената купа и се заливат с врялата вода.

Топлината ще извлече маслото от цветовете и водата ще се ароматизира. Покрийте купата и оставете пъпките да се накиснат и запарят за няколко часа или за една нощ. Процесът е подобен на приготвянето на чай.

Течността се прецежда през тензух. Цветовете се изхвърлят. Течността се изсипва в пулверизатор с помощта на фуния. Водата вече е готова за употреба на вашето бельо, като освежител за въздух или като средство за ароматерапия.

Лавандулова вода чрез лавандулово етерично масло

За направата на лавандулова вода чрез етерично лавандулово масло са ви нужни лавандулово етерично масло, дестилирана вода, водка, стъклен буркан с капак, пулверизатор, фуния.

Добавете съставките си в стъкления буркан. Когато правите лавандулова вода, най-важното нещо, което трябва да направите, е съотношението на съставките. Използването само на точното количество лавандула ще гарантира, че вашата вода ухае уникално.

Смесете следните съставки в стъкления буркан - 90 мл дестилирана вода, можете да използвате чешмяна вода, ако нямате дестилирана, 30 мл водка, това действа като консервант и помага на лавандуловото масло да се разпространява във водата, 10 капки етерично масло от лавандула.

Разклатете буркана. Уверете се, че капакът е здраво затегнат. Изсипете водата от лавандула в бутилката за пръскане. Ако имате допълнителна вода от лавандула, която няма да се побере в бутилката, я запазете в буркана, докато свърши течността в бутилката.

Използване на водата от лавандула - напръскване на вашето бельо, дрехи, мебели и възглавници.

Лавандуловата вода има успокояващ ефект и използването й е отличен начин да освежите околната среда и да облекчите стреса. Използването на лавандулова вода също е добър и естествен начин за облекчаване на главоболието. Напръскайте тялото си преди да излезете на открито - като естествен репелент срещу насекоми.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати