Gotvach.bg»Съвети»Как се прави пържен лук за хотдог?

Как се прави пържен лук за хотдог?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532
Как се прави пържен лук за хотдог?
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.

Лукът в хотдога придава прекрасен вкус. Най-често лукът е запържен с различни подправки, които му придават приятен и пикантен вкус. За да приготвите вкусен пържен лук за хотдог, трябва да знаете някои кулинарни тайни.

Първата стъпка е да изберете хубави глави лук и да ги обелите. Измийте лука и го нарежете на полумесеци, като използвате остър нож.

В дълбока купичка сипете прясно мляко. Сложете нарязаният лук в купичката с прясното мляко и оставете да се маринова и поеме от млякото.

В подходящ съд направете смес от брашно, сол, черен пипер, чесън и куркума. Всички сухи съставки смесете добре, докато стане еднородна смес.

Всяко кръгче лук поотделно извадете от купичката с прясното мляко и оваляйте в съда със сухата смес. Това ще придаде пикантен и страхотен вкус на лука.

Сложете лука, които сте оваляли в подправките, да се пържи. Това става в силно загрята мазнина. Пърженето продължава около пет минути. След това извадете лука и го прибавете в хотдога.

Лука за хотдог можете да приготвите и по други начини. Например можете да го нарежете на кръгчета и да го посолите. След това да го запържите в масло. Лукът ще придобие много приятен вкус от маслото.

Друг вариант да изпържите лук за дотдог е като го нарежете на полумесеци, оваляте го в брашно, посолите и накрая запържите в предварително загрято олио за няколко минутки.

Които и начин да изберете, пърженият лук винаги ще има превъзходен вкус. Той придава невероятен вкус на всеки хотдог. Можете да използвате различни подправки според вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен