Лукът в хотдога придава прекрасен вкус. Най-често лукът е запържен с различни подправки, които му придават приятен и пикантен вкус. За да приготвите вкусен пържен лук за хотдог, трябва да знаете някои кулинарни тайни.
Първата стъпка е да изберете хубави глави лук и да ги обелите. Измийте лука и го нарежете на полумесеци, като използвате остър нож.
В дълбока купичка сипете прясно мляко. Сложете нарязаният лук в купичката с прясното мляко и оставете да се маринова и поеме от млякото.
В подходящ съд направете смес от брашно, сол, черен пипер, чесън и куркума. Всички сухи съставки смесете добре, докато стане еднородна смес.
Всяко кръгче лук поотделно извадете от купичката с прясното мляко и оваляйте в съда със сухата смес. Това ще придаде пикантен и страхотен вкус на лука.
Сложете лука, които сте оваляли в подправките, да се пържи. Това става в силно загрята мазнина. Пърженето продължава около пет минути. След това извадете лука и го прибавете в хотдога.
Лука за хотдог можете да приготвите и по други начини. Например можете да го нарежете на кръгчета и да го посолите. След това да го запържите в масло. Лукът ще придобие много приятен вкус от маслото.
Друг вариант да изпържите лук за дотдог е като го нарежете на полумесеци, оваляте го в брашно, посолите и накрая запържите в предварително загрято олио за няколко минутки.
Които и начин да изберете, пърженият лук винаги ще има превъзходен вкус. Той придава невероятен вкус на всеки хотдог. Можете да използвате различни подправки според вкуса си.
Коментари