Напоследък гиросите добиват все по-голяма популярност. Те са наистина вкусни и различни.
Гръцкият гирос в питка е уникална смесица на месо, картофки и сос.
Важна е подправката, която се слага, така че гиросът да стане вкусен.
Най-използваните подправки за гироси са сол, розмарин, мащерка, майорана, чирвен пипер, черен пипер, риган, запържен лук, магданоз, малко люта чушка, босилек, кориандър, чесън, естрагон, бахар, магданоз, естрагон, дафинов лист, чесън на прах.
Всички тези съставки се смесват в купа.
Тази подправка може да се сложи и на месото наречено също гирос. При подготовката на самото месо е важно то да бъде накиснато в подправката, за да поеме добре.
Така маринованото месо добива един интересен нестандартен вкус, който със сигурност ще замести другата храна около вас.
Важно е да се отбележи, че когато приготвяте гирос в питка, можете да добавите освен тази подправка, също така и дзадзики и всякакъв друг сос по желание, докато в месото гирос е добре да се придържате към използването само на горепосочената подправка, за да запазите автентичния вкус.
Коментари