Кои са естествените оцветители за сладкиши и сладки?

Кои са естествените оцветители за сладкиши и сладки?
Снимка: gotvach.bg

Оцветителите, които се влагат в сладкарската промишленост, не са много полезни за здравето, затова ви предлагаме няколко естествени и здравословни начина да оцветите своите сладки и сладкиши. Тези естествени оцветители не причиняват никакви вреди на организма, а в същото време са много красиви.

Една от най-използваните бои е червената. За да получите естествена червена боя, може да използвате пасирани нар, грозде, червени боровинки, ягоди или малини. Ако искате много наситен червен цвят, най-добре използвайте червено цвекло.

За целта сварете няколко глави цвекло и ги оставете да престоят няколко часа, махнете цвеклото и сипете 2 с.л. оцет. Боята е готова. За да оцветите сладкишите в жълто, може да използвате кромид лук с обелките, който се накисва във вода. Куркума и шафран също оцветяват в жълто.

Свежият зелен цвят се получава с малко авокадо или пасиран спанак, ако искате наситено зелено. Синият цвят може да получите като сварите червено зеле във вода със сода. За красив лилав цвят използвайте боровинки, черници или къпини.

Слънчев и приятен оранжев цвят ще получите по-голямо количество куркума. Морковите и оранжевите на цвят чушки също са много добър начин за този цвят. Ако искате да получите хубав кафяв цвят, използвайте пресни орехи, които се накисват във вода.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати