Gotvach.bg»Съвети»Как се режат картофи за пържене?

Как се режат картофи за пържене?

Как се режат картофи за пържене?

Пържените картофи заемат главно място сред любимите ни ястия, не само заради вкуса им, но и заради лекотата, с която се подготвят.

Много от опитните кулинари твърдят, че невероятният вкус на картофите, както и тяхната хрупкавост, зависят от начина им на нарязване.

Ето няколко начина за нарязване на картофите за пържене:

Картофи, нарязани на кубчета

Този начин се използва най-често при салати и картофени супи и е идеален също за задушаване.

Картофи на ленти

Това е най-предпочитаните начин от домакините и готвачите. Този начин е идеален за пържене, тъй като се пекат равномерно, изглеждат естетически красиви.

Картофите се режат на ленти и непосредствено преди пържене трябва да се измият много старателно, за да падне от нишестето им. За този начин на приготвяне е препоръчително те да се пуснат в съд със слънчогледово олио, чието количество е толкова, колкото да ги залее. Една от особеностите е картофите да се пуснат в загрято олио, тъй като така няма да поемат излишна мазнина.

Картофи, нарязани на кръгчета

Този метод е много по-малко използван. Той също е изключително прост и се използва както при пържене, така и при печене.

Картофите се нарязват на кръгчета, измиват се и се пържат на тиган. По ваше желание те могат да се пуснат в много олио или по-малко, като при втория случай трябва да се внимава при обръщането на картофите, за да не се развали първоначалната им форма.

Съветът, който трябва да запомните е, че при пържене в много олио, картофите трябва да започнат да се бъркат след като хванат коричка и общия брой на разбъркване да не надвишава 4-5 пъти. В противен случай се разкашкват и раздробяват.

Ако имате вече нарязани картофи, непременно опитайте да си приготвите някоя от тези рецепти с картофи:

- картофен огретен;

- картофи соте;

- мусака с картофи;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен