Патешките фенери много наподобяват тези на пилето, но са малко по-големи от пилешките фенери и като цяло са по-мазни, заради спецификата на самото месо.
Както може и сами да се досетите, месото по самите патешки фенери не е много, но пък заради самата мазнина от тях и заради желатинът, който се съдържа в костите, домакините обичат да готвят с тях. Те придават много приятен вкус на различни ястия.
Патешките фенери са най-подходящи за варене, защото това позволява на аромата специфичния им вкус да се разгърне с пълна сила. Патешките фенери най-често се използват за направата на патешка супа и за печене.
Един много добър начин за приготвянето на патешки фенер е той да бъде сготвен с прясно или дори с кисело зеле. А за да бъде още по вкусно ястието, добавете и малко свинска мас.
Рецептите за приготвяне на зеле с патешки фенер са много, но един от начините, по които може да го приготвите, е :
2 патешки фенера
4 с.л. свинска мас
1 голяма прясна зелка
черен пипер
сол
червен пипер
уни сос
Патешките фенери се разчупват на подходящи по големина парчета и се запържват леко до получаване на златиста коричка от всяка страна. Зелето също се запържва в свинската мас. Към тях се прибавят всички подправки. В тава се слага всичко и се пече за около 40 минути на 200-220 градуса.
А за онези от вас, които не се страхуват от смели кулинарни експерименти, препоръчваме Патешки фенери със сладко-пикантна коричка.
Коментари