Gotvach.bg»Съвети»Как се готвят патешки шийки?

Как се готвят патешки шийки?

Как се готвят патешки шийки?

Патешките шийки безспорно са идеални за готвене на най-различни вкусни ястия.

Те могат да се сготвят по най-различни начини, да се използват при направа на супа, печени или задушени във фурна.

При приготвянето им в супа е препоръчително да се посварят леко, тъй като много мастър готвачи препоръчват месото да минава през термична обработка, за да се убият вредните за нашия организъм бактерии.

След посваряването им си нарязваме лука и морковите, запържваме ги, добавяме прецедената им вода, в която са били сварени, овкусяваме със сол, добавяме патешките шийки и картофи, нарязани на кубчета, и получаваме страхотна супа от патешки шийки.

Мой друг любим начин е задушаването им с фолио на фурна. За целта измиваме месото, овкусяваме ги със сол и ги намазваме (или поръсваме) масло, добавяме един пръст вода и увиваме много добре тавата, в която ще се приготвят. След около 30 минути махаме фолиото и оставяме още около 10 минути или до получаване на желания от вас златист цвят и коричка. Целият този процес аз го извършвам в загрята фурна на 220-230 градуса.

Но можете просто да ги осолите, да добавите мазнина и да ги изпечете на предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати