Човешкото тяло трябва да поддържа по-алкална среда, тъй като се твърди, че стойността на pH трябва да е 7,40, което означава, че pH на организма е неутрално-алкален.
Но понякога този баланс се разваля поради неправилно хранене или емоционален стрес и тогава се нуждаем от прием на алкална или киселинна храна, за да балансираме средата на организма.
Алкални храни са всички зеленчуци (с изключение на грах и боб), всички плодове, включително и цитруси, картофи, моркови и всичко останало от тези групи се препоръчва при повишено ниво на киселинност.
Картофите не съдържат голям процент киселинност, което ги прави алкална храна и при разрушения баланс се препоръчва приема на картофи без значение от тяхната термична обработка.
Но при твърде продължително термично обработване над 180 градуса те започват да губят част от своята алкалност, както и полезните витамини и вещества, които съдържат в себе си.
Затова ви препоръчвам въпреки ежедневния стрес и напрежение - следете правилното си готвене и хранене и поддържайте правилния баланс на организма ви.
Намалете кафето, висок прием на сладки и безалкохолни напитки, тъй като те спадат към киселинни храни и са вредни за организма.
Коментари