Gotvach.bg»Съвети»Как се прави тесто за сладки?

Как се прави тесто за сладки?

Как се прави тесто за сладки?

Всяка домакиня има своя изпитана рецепта за домашно приготвяне на сладки. Тестото за сладки може да се приготви много лесно и бързо. В зависимост от това какво е тестото, домашните сладки могат да са медени, ако тестото е замесено с мед. Може да са маслени сладки, ако е приготвено с масло или обикновено тесто за шприцоване на сладки.

Сладки се приготвят от замесено тесто, може да се оформят с шприц, може да се разточи кора и с формички да се изрежат различни фигурки и най-лесният начин - да се оформят на топчета.

Ето как се приготвя тесто за най често приготвените маслени сладки. Те са вкусни и се топят в устата.

Продуктите са: меко масло 240 г, брашно 200 г, щипка сол, натурално нишесте 50 г, пудра захар 3 с.л., ванилия 1 бр. и още пудра за поръсване.

От тази доза тесто за сладки ще получите около 30-35 вкусни сладки.

В купа се разбива мекото масло с миксер на ниски обороти. Добавя се пудра захар и разбивате да се получи еднородна смес. Прибавя се и ванилия или кора от цитрус.

В друга купа се смесва брашното, натуралното нишесте и щипка сол. Тази смес се добавя постепенно към маслената, трябва да се получи получи маслено тесто. Сипва се на плота, поръсен с брашно, и с ръце се замесва много бързо на гладко тесто, да не лепне. Завива се масленото тесто в стреч фолио и оставяме в хладилника да стегне най-малко 30 минути.

Покриват се две тави с хартия за печене. Изважда се тестото, късаме топчета като орехи и нареждаме в тавата. По желание в средата може да поставите парче локум или орехова ядка.

Печем сладките в загрята фурна 180 градуса около 10-12 минути, да останат бели. Изваждаме и оставяме леко да се охладят. Поръсват се обилно с пудра захар. Това тесто е много подходящо за дълго съхранение.

Сладките издържат в затворена кутия около 3 седмици, затова са чудесни за Коледните празници или други поводи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати