Пърженето на яйца е изключително опасно за начинаещите готвачи, твърдят с основание медиците от Пирогов. Въпреки това често това е най-бързото решение, когато нямате време да наготвите за себе си и семейството. Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с предизвикателството.
Загрейте малко мазнина в тиган и добавете яйцата, които предварително сте чукнали в отделен съд, за да се уверите, че сред тях няма развалено. Изчакайте олиото да се загрее добре, защото в противен случай яйцата ще станат прекалено мазни.
В случай, че мазнината започне силно да пръска, може да добавите малко сол. Пърженето на яйцата продължава около 30-60 секунди, в зависимост колко препържени харесвате яйцата. В процеса на пържене поливайте с помощта на лъжичка с олио жълтъка.
По-сръчните могат дори да обърнат яйцето и да го запечатат в мазнина, а центъра на жълтъкът да остане рохък.
Другият вариант е да разбиете предварително яйцата и да ги изпържите под формата на омлет или на бъркани яйца. Най-вкусни стават, когато ги подправите с червен пипер, чубрица и къри. Вярваме, че нашите предложения за Пържени яйца върху спанак и Пържени яйца с горчица ще ви станат любими.
Коментари